Uutiset ja tapahtumat Uutiset Joulukalenteri ilahduttaa Paciuksenkaarella

2.12. ikkuna

Paciuksenkaarella kulkevat saavat ihastella jouluisia sommitelmia talon 12 ikkunassa. Ajatus joulukalenterista alkoi syntyä kaksi vuotta sitten, kun Paciuksenkaari 12:n asukkaat koristelivat joulukuusen kerhotilan tuulikaappiin. Siitä syntyi idea kerhotilan "näyteikkunan" joulusomistuksesta seuraavaksi vuodeksi.

Tarja Kesä-Heino Joulukalenteritiimistä kertoo: ”Kuten näillä ideoilla on tapana, tässäkin lähdettiin pienesti, mutta lopulta ikkunoista tuli runsaampia. Hämmästyimme jokaisen somistuksen yhteydessä siitä, miten paljon kiinnostavia, teemoihin sopivia tavaroita löysimme kaappiemme kätköistä. Myös palaute ohikulkijoilta ja naapureilta oli palkitsevan positiivista.” Tarjan lisäksi Paciuksenkaaren Joulukalenteri-ikkunan tiimiin kuuluvat vuonna 2015 Pilvikki Absetz, Helena Kuulas, Tiina Laitinen ja Liisamaria Palmroth.

Tämän vuoden kalenterin suunnittelun tiimi aloitti lokakuun lopussa. Somistukset tehdään kutakin päivää varten edellisenä iltana. Aikaa edellisen ikkunan purkuun ja uuden somistamiseen menee yleensä noin 1-1,5 tuntia.

”Koko tiimiämme yhdistää kädentaidot, kauneudentaju, lapsenmielisyys ja aktiivisuus. Myös yhdessä tekeminen tuntuu olevan tärkeää, koska alun perin meillä oli omat ikkunavastuut, mutta ne purkautuivat hyvin pian yhdessä tekemisen tieltä”, kuvailee Tarja.

12.12. ikkuna

14.12. ikkuna