Uutiset ja tapahtumat Uutiset

Laskiaisrieha

LASKIAISRIEHA SUNNUNTAINA 3.3.2019 KLO 11-14 NUORISOTALOLLA!

Hilda Flodinin kuja 6, ala-asteen vieressä Tilkankadulla

KAHVIOSTA: Hernekeittoa myös kasvishernari, laskiaispullia, pannaria, kahvia, teetä, kaakaota, mehua

Grillimakkaraa ulkona! (säävaraus)

Hevosajelu (säävaraus)

Mukana Myös:

Lastenliiton temppurata

SPR:n live bändi Kaisa  & Kulkurit

LC Helsinki Pikku Huopalahti-arpajaiset

 

TERVETULOA!

Tapahtuman järjestää Pikku Huopalahtiseura ry

 

 

Suomen Koodikoulu avasi Pikku Huopalahteen

Paciuksenkaarelle toimitilan avanneen Suomen Koodikoulun harrastekursseilla kaikenikäiset lapset ja aikuiset oppivat ohjelmoinnin perusteita ja pelintekoa ammattilaisten opastuksella.

 

 

 

 

Miksi koodausta pitäisi harrastaa?

Koodausharrastus tekee ruutuajasta hyödyllistä. Pelit, mobiililaitteet ja sovellukset ovat osa nykypäivän kulttuuria ja niiden järkevä käyttö on tärkeä oppia. Koodaustaitoinen on aktiivinen, uusia sisältöjä luova mediankäyttäjä, eikä vain passiivinen vastaanottaja.

Koodausharrastus ei kuulu pelkästään pelaajille vaan koodaamalla tehdään myös taidetta, musiikkia, laitteita, tarinoita, viihdettä, elämänkertoja, lisättyjä todellisuuksia, virtuaalitodellisuuksia… Koodaamalla voi ilmaista itseään ja tuottaa sisältöjä, joissa vain mielikuvitus on rajana!

Oulussa 2014 koodauksen opettamisen aloittanut yritys opettaa myös opettajia sekä Etelä-Korealaisia lapsia etäpresenssikouluissa.

Poikkea käymään ja kuulemaan lisää!

Osoite: Paciuksenkaari 17, 00270 Helsinki

Pikku Huopalahden pohjoisosan asemakaavan muutos etenee

pikku huopalahti serum arkkitehdit

Kaupunkisuunnittelulautakunta on päättänyt hyväksyä 8.3.2016 päivätyn Pikku Huopalahden pohjoisosan asemakaavan muutosluonnoksen laadittavan asemakaavan muutosehdotuksen pohjaksi.

Pikku Huopalahden pohjoisosaan esitetään uusia asuinkerrostaloja noin 2 000 asukkaalle. Mannerheimintien ja Vihdintien kulmauksessa sijaitsevan alueen nykyiset rakennukset purettaisiin asuntorakentamisen tieltä. Talojen kivijalkoihin tulisi tiloja palveluille ja liiketoiminnalle. Alueelle on suunniteltu muun muassa päivittäistavarakauppa ja päiväkoti.

Kaavaluonnoksesta työstetään varsinainen kaavaehdotus yhdessä alueen maanomistajien kanssa. Tavoitteena on, että ehdotus esitellään kaupunkisuunnittelulautakunnalle vuonna 2017. Lopullisesti kaavamuutoksesta päättää kaupunginvaltuusto.

Lisätietoa hankkeesta kaupunkisuunnitteluviraston sivuilta

Kaupunkisuunnittelulautakunnan päätös

Pikku Huopalahden pohjoisosa / hankekortti

 

 

Kolme kekseliästä kaupunginosaa haussa Helsingissä

kevein

 

Haku KEVEIN-hankkeeseen on käynnistynyt! Onko Sinun kaupunginosasi yksi kolmesta kekseliäästä, joka etsii älykkäitä ratkaisuja helpottamaan arkea? Hae mukaan osoitteessa www.kaupunginosat.net/kevein! Hakuaikaa on 29.2. asti.

Kevään 2016 aikana valitaan kolme kaupunginosaa, joille tarjotaan tukea ja sparrausta käytännön kehitystyössä, viestinnässä, rahoituksen hakemisessa ja verkostoitumisessa.

KEVEIN Facebookissa

KEVEIN

Kehittämisverkostoista Innovaatioalustoiksi (KEVEIN) on Helka ry:n käynnistämä hanke, jonka tavoitteena on tutkia ja voimaannuttaa kaupunginosissa toimivia kehittämisverkostoja. Hankkeessa etsitään kolmea kekseliästä kaupunginosaa tai niiden yhteenliittymää, joiden kehittämisverkostoja tuetaan alueellisen ongelman tai kehityskohteen innovatiivisessa ratkaisemisessa.
Kehittämisverkostoista pyritään luomaan nk. innovaatioalustoja eli edistyksellisiä toimintaympäristöjä, jotka kykenevät pitkällä aikajänteellä kehittämään ja toteuttamaan uusia tai entistä parempia ideoita ja ratkaisuja alueellisiin ongelmiin. Ratkaisut voivat olla sosiaalisia ja/tai elinkeinovaikutuksia omaavia innovaatioita. Esimerkkejä voisi olla ryhmäkorjaushankkeet, kaupunkitapahtumat, vaihtotalouden sovellukset, uudet palvelu- tai toimintamallit tai vaikkapa yhteisöllisyyttä edistävä ratkaisut. Parhaimmassa tapauksessa ratkaisuihin osallistuu monitoimijainen verkosto (asukkaat, yhdistykset, yritykset, julkinen sektori, rahoittajat), joiden tuottavaksi osoittautuva toimintamalli vakiintuu alueella pitkän aikajänteen käytännöksi.

Kuka voi hakea?
Kaikki alueensa kehittämisestä kiinnostuneet kaupunginosayhdistykset, kaupunginosien yhteenliittymät, yritykset, kehittämisryhmät ja muut paikalliset toimijat ovat tervetulleita osallistumaan hakuun. Ainut kriteeri on, että haussa on oltava mukana jokin juridinen toimija kuten kaupunginosayhdistys. Yksityishenkilönä ei siis voi lähteä mukaan hakuun, mutta kuka tahansa voi kuitenkin liittyä oman alueensa kehittämisverkostoon. Julkishallinnon edustajat eivät voi hakea hankkeeseen, mutta voivat hekin olla osa kehittämisverkostoa. Haku päättyy 29.2.2016, jonka jälkeen hankkeen ohjausryhmä valitsee kolme ehdotusta jatkoon.
Ensisijaisesti mukaan toivotaan kehittämisverkostoja, joilla on jo entuudestaan monipuolista kokemusta paikallisesta kehittämisestä. Alueella havaittu ja ratkaistavaksi ehdotettu ongelma voi liittyä esim. kestävään kehitykseen, alueen ikärakenteeseen liittyviin haasteisiin, palvelutarjonnan puutteisiin, korjaushankkeisiin, turvallisuuteen, viihtyisyyteen, yhteisöllisyyden kehittämiseen, työttömyyteen, maahanmuuttajien ja pakolaisten integrointiin tai mihin tahansa alueella tärkeäksi koettuun teemaan.

Miksi hakea mukaan?
Hankkeessa valitaan avoimen haun kautta kolme kekseliästä kaupunginosaa tai niiden yhteenliittymää, joiden kehittämisverkostoja tuetaan eri tavoin alueellisen ongelman ratkaisemisessa kevään 2016 aikana. Kaikille hausta kiinnostuneille järjestetään helmikuussa info- ja verkostointitilaisuus ja hankkeessa tuotettava materiaali tarjotaan kaikille avoimeen hyötykäyttöön.
Mukaan valitut alueet saavat räätälöityä tukea ja työkaluja alueellisen ongelmansa ratkaisussa ja verkostonsa voimistamisessa. Suoraa taloudellista tukea ei ole tarjolla. Alueille tarjotaan sparrausmuotoisen tukemisen lisäksi kontakteja kaupungin virastoihin, verkostoitumista ja vertaisoppimista. Myös mahdollista ratkaisuideoiden toteutukseen vaadittavaa jatkorahoitusta etsitään aktiivisesti alueiden tukena. Samalla ne saavat käytännön työkaluja ja malleja jatkaa alueensa kehittämistä myös hankkeen päätyttyä. Kehitystarinoita nostetaan esiin KEVEIN-nettisivuilla sekä Facebookin Kevein-ryhmässä. Hanke on osa Uudenmaan liiton älykkään erikoistumisen ohjelmaan kuuluvaa Arjen hyvinvointikaupunki -teemaa, jota kautta on mahdollisuuksia tavoitella myös EU-rahoitushakuja.
Hankkeessa mukana olevat pääsevät myös kehittämään yhteistyömalleja kaupungin kanssa ja testaamaan/jatkokehittämään kaupunginosien sivuille tulevaisuudessa integroitavaa kehitysalustaa, josta tämä hakusivu toimii alustavana prototyyppinä.
Hankkeen tulokset ovat kaikille saatavilla ja ne alueet, jotka eivät tule valituksi, voivat seurata mukaan valittujen alueiden kehitystä Facebook-sivulta, hankkeen kotisivuilta ja osallistumalla avoimiin tapahtumiin. Facebook-sivuille ja hankesivuille koostetaan ja vinkataan myös hyvistä käytänteistä ja malliesimerkeistä. Oman alueen ongelmien ratkaiseminen ja kehittämisverkoston kerääminen ei ole ikinä turhaa.

Lisätietoa KEVEIN-hankkeesta

Vapaita autohallipaikkoja Pikku Huopalahdessa!

Kysy autohallipaikkaa Pikku Huopalahdesta: Isännöitsijäkonttori Oy ISA puh. (09) 343 50500.

Kytösuontien, Tilkankadun ja Paciuksenkadun Pysäköinti Oy:illä autohallipaikkoja vapaina.

http://pikkuhuopalahti.fi/palvelut/pysakointi

Joulukalenteri ilahduttaa Paciuksenkaarella

2.12. ikkuna

Paciuksenkaarella kulkevat saavat ihastella jouluisia sommitelmia talon 12 ikkunassa. Ajatus joulukalenterista alkoi syntyä kaksi vuotta sitten, kun Paciuksenkaari 12:n asukkaat koristelivat joulukuusen kerhotilan tuulikaappiin. Siitä syntyi idea kerhotilan "näyteikkunan" joulusomistuksesta seuraavaksi vuodeksi.

Tarja Kesä-Heino Joulukalenteritiimistä kertoo: ”Kuten näillä ideoilla on tapana, tässäkin lähdettiin pienesti, mutta lopulta ikkunoista tuli runsaampia. Hämmästyimme jokaisen somistuksen yhteydessä siitä, miten paljon kiinnostavia, teemoihin sopivia tavaroita löysimme kaappiemme kätköistä. Myös palaute ohikulkijoilta ja naapureilta oli palkitsevan positiivista.” Tarjan lisäksi Paciuksenkaaren Joulukalenteri-ikkunan tiimiin kuuluvat vuonna 2015 Pilvikki Absetz, Helena Kuulas, Tiina Laitinen ja Liisamaria Palmroth.

Tämän vuoden kalenterin suunnittelun tiimi aloitti lokakuun lopussa. Somistukset tehdään kutakin päivää varten edellisenä iltana. Aikaa edellisen ikkunan purkuun ja uuden somistamiseen menee yleensä noin 1-1,5 tuntia.

”Koko tiimiämme yhdistää kädentaidot, kauneudentaju, lapsenmielisyys ja aktiivisuus. Myös yhdessä tekeminen tuntuu olevan tärkeää, koska alun perin meillä oli omat ikkunavastuut, mutta ne purkautuivat hyvin pian yhdessä tekemisen tieltä”, kuvailee Tarja.

12.12. ikkuna

14.12. ikkuna

 

SYK:n remontoidussa uimahallissa alkavat taas lasten ja aikuisten uintikurssit!

Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun uimahalli Etelä-Haagassa aukeaa remontin jälkeen. Toiminta SYK:n uimahallissa jatkuu, ja uimakoulut alkavat tiloissa tiistaisin viikosta 44 alkaen.

Erilaisia uimakursseja on tarjolla 4-14 vuotiaille ja aikuisille. Vesipetokurssi on 4-8 vuotiaille suunnattu peruskurssi, joka tukee uintiharrastusta ja vedessä liikkumista. Uinnin alkeistekniikan kurssilla opetellaan uinnin perustekniikoita, käännöksiä ja hyppyjä. Ikäsuositus kurssille on 6-10 vuotta. 8-14 vuotiaille suunnatulla uinnin jatkoteknikkakurssilla syvenntetään uintitaitoja ja hiotaan uintitekniikoita.

Aikuisten perustekniikkakurssilla hiotaan uinnin perustaitoja ja opetellaan uintitekniikoita. Uintia pidempään harrastaneille on tarjolla Treenikerho, jossa keskitytään oman lajitekniikan kehittämiseen, uusien taitojen oppimiseen ja itsensä haastamiseen.

Uudistuneen SYK:n lasten uintikursseille mahtuu vielä mukaan, vaikka kurssi olisi jo alkanut. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: www.sporttroops.fi.

Osallistu Keskuspuiston luonnonhoidon suunnitteluun

Keskuspuiston luonnonhoitoa eli metsien ja niittyalueiden hoitoa suunnitellaan seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi. Tavoitteena on ylläpitää alueen ulkoilu- ja virkistyskäyttöä sekä turvata monimuotoisuudeltaan arvokasta luontoa. 

Voit tutustua suunnitelmaluonnokseen ja antaa palautetta 1.10. - 15.11.2015 osoitteessa http://kerrokartalla.hel.fi ja osallistua asukasiltoihin
- tiistaina 6.10. klo 18 Pakilan yläasteen auditoriossa (Pilkekuja 10)
- torstaina 8.10. klo 17 info- ja näyttelytila Laiturissa (Narinkka 2).

Suunnitelmiin voi tutustua ja suunnittelijat ovat tavattavissa tuntia ennen tilaisuuksia.

Paciuksenkadun alikulkutunneli avattiin elokuussa

060915 alikulku 2

Paciuksenkadun alittava kevyen liikenteen tunneli avattiin kaupunkilaisten käyttöön 14.8.2015 noin kaksi kuukautta etuajassa.

Alikulkukäytävä on osa pyöräilyn pääraittiverkkoa, ja lisäksi se yhdistää Pikku Huopalahden ja Vähä-Meilahden ulkoilureitit toisiinsa. Alikulkukäytävä parantaa jalankulun ja polkupyöräilyn sujuvuutta sekä liikenneturvallisuutta.

Paciuksenkadun alikulkukäytävän leveys on 6,5 metriä, pituus 43 metriä ja alikulkukorkeus on vähintään 2,8 metriä. Jalkakäytävän leveys on 3,0 metriä ja pyörätien leveys on 3,5 metriä. Tunnelin päälle rakennettiin samassa yhteydessä uusi silta kadun muulle liikenteelle.

Helsingin kaupungin tiedote 13.08.2015

060915 alikulku