Koti Blogi

Asukastalon ohjelma syksy 2021

0

Ohjelma päivitetty 21.11.2021

Ajo-ohjeet asukastalolle

Tilkankadulta Hiittistenkujan päähän, puiston jalankulkutietä loppumatka asukastalon pihaan.
Maanantai

Neulekahvila syyskuussa klo 16–18. Katso tarkemmat tiedot Asukastalon Facebook-sivuilta!

Meditaatioillat klo 18.00

Shakkikerho Meriratsut klo 18.30 alkaen shakkia talolla. Kesäkaudella shakkia pelataan Tilkantorilla säävarauksella ja muuten Asukastalolla.

Tiistai

Vauvakahvila klo 11.00

Hyvän mielen ulkoilu lähtee Tilkantorilta klo 14.00. Lisätiedot: Minna Valkiainen/Töölön seurakunta, minna.valkiainen@evl.fi

Keskiviikko

Tuolijooga klo 11.00

Maalausryhmä klo 12.30-15.30

Torstai

Vaihtelevia teemoja

Korona-aikaan on erityisen tärkeä huolehtia omasta ja muiden turvallisuudesta:

💦Pese kädet
↔ Muista turvavälit
🤧 Yski ja aivasta hihaan
😷 Käytä tarvittaessa maskia
🤒 Jää kotiin sairaana tai oireisena

PERUTTU!! Lattarirytmejä ja kohtaamisia Asukastalolla 25.11.

0

Koronarajoitusten kiristyessä katsoimme yhdessä Töölön seurakunnan kanssa, että tilaisuus on paras perua. Pidetään huolta toisistamme, ja toivotaan, että tilanne helpottaa keväämmällä!

Pikku Huopalahtiseura yhteistyökumppaneineen haluaa tarjota asukkaille aurinkoisen illan keskellä pimeintä marraskuuta. Tervetuloa nauttimaan latinorytmeistä paikallisista muusikoista koostuvan Los Precisos -bändin johdattelemana.

Samalla voit jututtaa Pikku Huopalahtiseuran hallituslaisia, Pihauksen aktiiveja, Asukastalon koordinaattoria sekä Töölön seurakunnan työntekijää siitä, mitä kaikkea Pikkiksessä on mahdollisuus vaikkapa harrastaa tai missä kohdata ihmisiä. Tarjolla on myös pientä naposteltavaa ja lämmintä juomaa.

Tilaisuus on terveysturvallinen, joten varauduthan esittämään koronapassin. Haluamme, että kaikilla on mahdollisuus nauttia musiikista ja tarjoiluista turvallisesti. Tulethan paikalle vain terveenä.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Nautitaan yhdessä kesän rytmeistä ja tutustutaan toisiimme. Lämpimästi tervetuloa!

PIHAUS PIHISEE

0
Pihauslogosininen

Syksyn 2021 ryhmiin voi nyt ilmoittautua.
Tervetuloa liikkumaan kanssamme !

Tällä hetkellä sisäliikuntaankin saavat osallistua kaikki, mutta Coronan muuttuvien tilanteiden takia pitää vielä varautua, ettei ryhmiä päästä aloittamaan suunnitellusti. Älä siis maksa saamaasi maksua, ennen kuin olemme vahvistaneet toiminnan aloittamisesta sinulle.

Ilmoittautumaan pääset Pihauksen sivuilta.

Kierrätysvinkkejä

0

Koronan vuoksi emme pysty järjestämään jo perinteeksi muodostunutta vaatteidenvaihtotapahtumaa. Sen sijaan päätimme kysyä Pikkiksen asukkailta kierrätysvinkkejä ja koota tähän tietoa kierrättämiseen liittyvistä palveluista. Jos jotain jäi puuttumaan, kommentoi alle! Täydennetään listaa yhdessä.

Missä voit kierrättää?

  • Pienelektroniikkajäte: K Supermarket Fortunan eteinen
  • Vaatteet: RECCI keräyslaatikko K Supermarket Fortunaa vastapäätä
  • Alueen oma kierrätysryhmä Pikku Huopalahti kierrättää

Kierrätysohjeita

Ompelijoita Pikkiksessä

Pikku Huopalahtiseuran syyskokous

0

📅 18.11. klo 18
📌 Pikku Huopalahden asukastalo (Tilkantori 12)

🍂 Pikku Huopalahtiseuran jäsenet, tervetuloa syyskokoukseen! Syyskokouksessa valitaan seuralle johtokunta vuodelle 2021 sekä hyväksytään toimintasuunnitelma ja talousarvio.

Tule mukaan vaikuttamaan ja suunnittelemaan kivoja tapahtumia alueelle!

Muistathan maksaa jäsenmaksusi ennen kokoukseen tuloa. Jäsenet voivat tulla mukaan johtokuntaan ja äänestää sinne jäseniä.

Katso ohjeet ja liity jäseneksi

Kokous Facebookissa

Vapaaehtoistyöhön Pikkiksen lasten ja nuorten pariin?

0

📅 11.11. klo 18
📌 Pikku Huopalahden asukastalo (Tilkantori 12)

Tiesitkö, että alueen lasten ja nuorten kanssa tehdään jo upeita asioita vapaaehtoisten voimin? Näihin tarvitaan kuitenkin lisäkäsiä, jotta toiminta voi jatkua. Pikku Huopalahtiseuran Pikkis välittää! -kamppiksen jälkimainingeissa järjestämme illan, jossa vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneet voivat tulla tutustumaan tekijöihin. (Katso linkistä kamppiksen videot, tutustu nuorten kanssa toimiviin ammattilaisiin ja kuuntele heidän vinkit vanhemmille ja muille aikuisille!)

Esittelyssä on yhden alueen äidin perustama ilmainen talokerho Hilda Flodininkujalla. Kerhossa käy n. 20 lasta kerran viikossa. Tällä hetkellä enempää ei valitettavasti kerhoilijoita mahdu tilanpuutteen vuoksi. Kerhossa on pientä ohjelmaa ja välipalan on monesti tarjonnut oma lähikauppamme K- Market Pacius. Kaipaamme lisää aikuisia vetäjiksi, jotta kenellekään ei tule siitä yksin liian isoa työtä. Monelle näistä lapsista kerho on ainut harrastus.

Spr:n Team City Pikku Huopalahti etsii lisää väkeä rinkiinsä, jossa tarkoitus on partioida pienryhmissä perjantai-iltaisin 2 tuntia Pikku-Huopalahden alueella. Pyrkimyksenä on saada kontakti nuoriin ja alueen muihin asukkaisiin sekä nuorison hyvinvoinnin ja kotialueen viihtyisyyden lisääminen. Partiossa on aina vähintään kaksi henkeä ja alue on rauhallinen. Siksi partiointi ei ole mitenkään vaativaa, vaan se menee mukavasta iltalenkistä.

Mukana myös Helppi-läksykerho!

Tule tutustumaan ja kuulemaan, mihin kaikkeen voisi ottaa osaa vaikka vain silloin tällöin!

Lisäksi vastaamme mielellämme Pikku Huopalahtiseuran ja alueen urheiluseura Pihauksen toimintaan liittyvissä kysymyksissä.

Vapaaehtoisillan Facebook-tapahtuma

Pikkiksen käsityöläisten joulumyyjäiset

0

📅 22.11. klo 11–15
📌 Pikku Huopalahden nuorisotalo (Hilda Flodinin aukio 1)

Paikallisten käsityöläisten tuotteita kotiin ja lahjaksi.
Savipiparimaalaus- ja Makramee-pajat lapsille ja aikuisille alkaen klo 11.30-14.00 vuorotellen puolen tunnin välein.
Isan Kahvio kotona leivottuine herkkuineen.

Myyntipöytien isommat välit, kasvomaskit tai visiirit myyjillä ja asiakkailla, käsidesit, rajoitettu asiakasmäärä kerrallaan ja turvavälien noudattaminen – näillä pyrimme luomaan kaikille turvallisen ja iloisen jouluisen tapahtuman.

Joulumyyjäiset Facebookissa

Katutyö Team City etsii lisää jäseniä!

0

Tule mukaan Pikku-Huopalahden katupäivystykseen! Päivystäjien tarkoitus on:

– partioida pienryhmissä perjantai-iltaisin 2 tuntia Pikku-Huopalahden alueella
– pyrkiä saamaan kontakti nuoriin ja alueen muihin asukkaisiin
– olla aikuisena nuorten keskuudessa
– nuorison hyvinvoinnin ja kotialueen viihtyisyyden lisääminen.

Partiossa on aina vähintään kaksi henkeä ja alue on rauhallinen. Siksi partiointi ei ole mitenkään vaativaa, vaan se menee mukavasta iltalenkistä.

Toimintaa koordinoi SPR Länsi-Helsingin osasto ja toiminnassa on mukana mm. Töölön seurakunta ja Pikku Huopalahtiseura.

TERVETULOA MUKAAN!

Lisätietoja SPR Länsi-Helsingin osasto, Katutyö Team City

Jari Ahti, puh. 050 5121926
Matti Pyhtilä, puh. 0400 432142

Katutyö SPR:n sivuilla

Katutyö Facebookissa

Pikkis välittää -kampanja

0

Pikkiksen someryhmissä on ollut kesällä vilkasta keskustelua lapsista ja nuorista. Pikku Huopalahtiseuran Hanni ja Päivi pyysivät nuorten kanssa työtä tekeviä ammattilaisia esittäytymään ja kertomaan, mikä on heidän viestinsä meille, Pikkiksen vanhemmille ja muille aikuisille.

Syntyi sarja videoita, johon osallistuivat ihanat:
💎 Pikkiksen nutan nuoriso-ohjaaja Janick Sutisna,
💎 Poliisin ennalta estävän toiminnon vanhemmat konstaapelit Heikki Mäkiprosi ja Niklas Kråknäs,
💎 Stadin jalkautujat Mahamed Barre ja Satu Rasilainen,
💎 Pikku Huopalahden ala-asteen koulun rehtori Juha Hirvonen ja
💎 Länsiluotsin nuorisotyöntekijä Jouni Aalto

He kaikki tekevät hienoa työtä ja toivovat siihen meidän tukeamme. Seuraa kampanjaa 12.-18.10. Pikkiksen somekanavissa, tutustu heihin ja keskustele!

Kampanjan videoklipit kerätään tähän artikkeliin.

Stadin jalkautujat

Stadin jalkatujat eli Helsingin kaupungin jalkautuvat nuoriso-ohjaajat Mahamed Barre ja Satu Rasilainen kertovat työstään Pikkiksen nuorten parissa sekä antavat välittämisvinkkejä vanhemmille ja muille alueen aikuisille.

Pikku Huopalahden nuorisotalo

Pikkiksen nuorisotalon nuoriso-ohjaaja Janick Sutisna kertoo työstään Pikkiksen nuorten parissa sekä antaa välittämisvinkkejä vanhemmille ja muille alueen aikuisille.

Pikku Huopalahden ala-asteen koulu

Pikku Huopalahden ala-asteen koulun rehtori Juha Hirvonen kertoo koulun roolista Pikkiksessä sekä antaa välittämisvinkkejä vanhemmille ja muille alueen aikuisille.

Länsiluotsi

Länsiluotsin nuoriso-ohjaaja Jouni Aalto kertoo työstään Pikkiksen nuorten parissa sekä antaa välittämisvinkkejä vanhemmille ja muille alueen aikuisille.

Poliisin ennalta estävä toiminto

Helsingin poliisin ennalta estävän toiminnon vanhemmat konstaapelit Niklas Kråknäs ja Heikki Mäkiprosi kertovat työstään Pikkiksen nuorten parissa sekä antavat välittämisvinkkejä vanhemmille ja muille alueen aikuisille.

Omastadi-suunnitteluilta 21.10. asukastalolla

0

💙 Omastadin osallistava budjetointi on taas täällä! Tällä kertaa jaossa on 8,8 miljoonaa kaupunkilaisten ideoiden toteuttamiseen.

💚 Viime kierros oli alueellemme suotuisa ja saimme äänestyksessä liikuntavälineitä Pikku Huopalahden puistoon sekä uudistettua Valpurinpuistoa monella tapaa. Näiden toteutus on tosin vielä kesken. Jatketaan samalla aktiivisella ideointi- ja äänestyslinjalla!

💛 Tule yhdessä ideoimaan uutta kohdetta, jota voisimme lähteä ajamaan alueelle. Tule idean kanssa tai tule kehittämään ajatuksia eteenpäin. Yritetään saada mahdollisimman iso määrä ihmisiä meidän kylän ideoiden taakse ja viemään niitä äänestykseen.

💜 Tervetuloa Asukastalolle keskiviikkona 21.10 klo 18, pistetään rattaat pyörimään!

Tilaa Pikkiksen uutiskirje

* pakollinen kenttä