Luento edunvalvontavaltuutuksesta 30.1. klo 17.30

0
154

Tule osallistumaan luentoon edunvalvontavaltuutuksesta Asukastalolla ti 30.1. klo 17.30-19.00. Luennolla voit vapaasti kysyä aiheeseen liittyvistä asioista. Tässä perustietoja aiheesta.

Edunvalvontavaltuutuksella turvaat tulevaisuuttasi

Laatimalla edunvalvontavaltuutuksen varaudut mahdolliseen toimintakyvyttömyyteesi ja vahvistat omaa itsemääräämisoikeuttasi. Edunvalvontavaltuutuksen avulla valtuutetuksi nimeämäsi luotettava henkilö saa oikeuden hoitaa talouteesi ja omaisuuteesi sekä terveyteesi ja sairaanhoitoosi liittyviä asioita mahdollisimman helposti ja joustavasti, ilman digi- ja väestötietoviraston jatkuvaa valvontaa ja byrokratiaa. Varsinaisen valtuutetun lisäksi voit nimetä valtuutukseen myös varavaltuutettuja ja/tai toissijaisia valtuutettuja siltä varalta, että varsinainen valtuutettu ei jostain syystä kykene hoitamaan tehtäväänsä.

Edunvalvontavaltuutus kannattaa laatia hyvissä ajoin, sillä laatimishetkellä tulee ymmärtää valtuutuksen merkitys ja sisältö, eikä sairastuminen tai onnettomuus katso ikää.

Edunvalvontavaltuutuksen laatimisella et menetä omia oikeuksiasi kenellekään, vaan valtuutus otetaan käyttöön vasta sitten, jos tulet kykenemättömäksi hoitamaan asioitasi.

Voit sisällyttää edunvalvontavaltuutukseen erilaisia määräyksiä. Voit esimerkiksi antaa valtuutetun lisäksi haluamillesi henkilöille oikeuden tarkastella salassa pidettäviä terveystietojasi. Voit myös sisällyttää hoitotahtosi valtuutukseen.