OmaStadi-äänestys 1.-31.10.

0
724

OmaStadi on Helsingin tapa toteuttaa osallistuvaa budjetointia

Helsinki käyttää 4,4 miljoonaa euroa kaupunkilaisten ideoiden toteuttamiseen. OmaStadissa helsinkiläiset ideoivat, suunnittelevat ja päättävät miten kaupunkia muutetaan toimivammaksi ja hauskemmaksi.

Äänestä ja vaikuta!

Lokakuussa 2019 helsinkiläiset saivat äänestää kaupunkilaisten tekemistä OmaStadi-suunnitelmista valitsemallaan alueella ja koko Helsingissä.

Äänestäjänä saat budjetoida käytettävissä olevan määrärahan oman mielesi mukaan. Eniten ääniä saaneet suunnitelmat toteutetaan.

Äänestytulokset OmaStadi.hel.fi -sivustolla

Pikkiksen hankkeet

Yhteinen yhteisökoordinaattori Etelä-Haagaan ja Pikku Huopalahteen, asukastila Etelä-Haagaan

Tavoitteena rakentaa asukkaiden ja kaupunginosiemme yhteistyötä hyödyntäen jo olemassa olevia tiloja. Tilojen toiminnan pyörittämiseen tarvitaan koordinaattori, joka kerää yhteen yhdistyksiä ja aktiivisia asukkaita ja kartoittaa, millaiselle toiminnalle on kysyntää. Hän tuo yhteen saman­laisesta toiminnasta kiinnostuneita asukkaita ja auttaa heitä toiminnan alkuun. Lisäksi hän koordinoi jo olemassa olevaa vapaaehtoistoimintaa, esim. käsityö-, ompelu-, taide-, laulu-, kirjallisuus-, kieli- ja liikuntapiirejä sekä pienimuotoista it-tukea.

Ehdottajat: Pikku Huopalahtiseura ja Pro Haaga/Pro Haga ry

Tämä suunnitelma sai äänestyksessä 344 ääntä. Kiitos kaikille äänestäjille!

Ulkokuntoiluvälineitä Pikku Huopalahden puistoon

Pikku Huopalahden puistosta saadaan virikkeinen, liikuntaan aktivoiva ja alueen perheitä yhdistävä kuntoilualue. Kuntoilupuisto tukee Pikku Huopalahden ala-asteen Liikkuva Koulu-projektia ja motivoi alueen eri-ikäisiä asukkaita aktiiviseen kuntoiluun. Koululaiset voivat käyttää kuntoilupuistoa kahdella pitkällä puolentunnin välitunnilla yhteisölliseen liikkumiseen.

Ehdottajat: Pikku Huopalahden ala-asteen oppilaat

Tämä suunnitelma sai 881 ääntä ja pääsi toteuttamisvaiheeseen kolmen muun ehdotuksen kanssa läntiseltä alueelta.

Muihin hankkeisiin ja mitkä niistä pääsevät toteuttamisvaiheeseen voit tutustua omastadi.hel.fi -sivustolla!